اعتراضات علیه سیاستهای کابینه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی وارد چهارمین ماه خود شده است و مخالفان حاضر نیستند از مسیری که شروع کردهاند، بازگردند. هرچند نتانیاهو هفته گذشته در برابر موج اعتراضات مردمی تسلیم شد و طرح اصلاح سیستم قضایی را لغو کرد، اما کف خیابانها مملو از شهروندان صهیونیستی است که به چیزی کمتر از فروپاشی کابینه راضی نیستند. در همین رابطه، صدها هزار نفر در ۱۵۰ نقطه در سرزمینهای اشغالی به خیابانها آمدند تا مخالفت خود را با سیاستهای جنجالی تندروها اعلام کنند. اکنون دیگر شنبه های اعتراض برای نتانیاهو همچون شنبه های اعتراض مکرون در فرانسه تبدیل به کابوس شده است. هرچند معترضین در سرزمین های اشغالی به شنبه ها اکتفا نکرده و تقریبا هر روز برای فشار به نتانیاهو در خیابان های «تل آویو» و دیگر شهرها تجمع برگزار می کنند.
یک روز پس از آنکه نیم میلیون نفر از جمعیت ۹ میلیون نفری رژیم صهیونیستی ( بر اساس آماری که منابع صهیونیستی اعلام می کنند) برای اعتراض علیه طرح تغییرات قضایی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم به خیابانها ریختند و اعتراض خود علیه این طرح را اعلام کردند، کابینه نتانیاهو یک طرح جنجالی دیگری را به تصویب رساند، تا امتیاز بیشتری به راست گرایان افراطی متحد خود داده باشد.
طرح جدید تحت عنوان ایجاد «گارد ملی» با پیشنهاد نتانیاهو در جلسه کابینه به تصویب رسید، اما در واقع اصل این طرح از سوی ایتمار بن گویر، وزیر تندرو امنیت ملی ارائه شده بود. طرح تغییرات قوانین قضایی و حذف نظارت دیوان عالی بر مصوبات پارلمان رژیم صهیونیستی موسوم به کنست خواسته گروههای تندرو و احزاب «حریدی» متحد نتانیاهو است، اما پیشبرد این طرح و تصویب آن در «کنست » یا همان پارلمان رژیم طی 3ماه گذشته با موجی از اعتراضات و تظاهرات خیابانی روبهرو شده و حتی هفته گذشته مخالفتهای عمومی بر سر اجرای این طرح به اعتصاب گسترده در تل آویو منجر شد، تا آنجا که نتانیاهو از تعلیق پیشبرد طرح تغییرات قضایی خبر داد. اما از آنجا که تعلیق تغییرات قضایی با نارضایتی گروههای راست افراطی روبهرو است، اکنون نتانیاهو امتیاز تاسیس گارد ملی را به تندروها داده تا ادامه کار کابینه ائتلافی در خطر قرار نگیرد.
ایجاد گروه شبه نظامیانی با عنوان گارد ملی فکر تازهای نیست. نفتالی بنت، نخستوزیر سابق و عومر بارلیو، وزیر امنیت داخلی سابق رژیم صهیونیستی نیز یک سال پیش از تشکیل این شبه نظامیان خبر داده بودند، اما اختلافات داخلی و پایان زودهنگام کابینه نفتالی بنت باعث شد این طرح ناتمام بماند. گفته می شود هزینه تشکیل این گروه شبهنظامی نزدیک به ۳۱ میلیون دلار و بودجه سالانه آن ۱۷میلیون دلار خواهد بود. به تعبیر دیگر ، بودجه گارد ملی با کسر یک تا ۱.۵درصد از بودجه تمام وزارتخانهها تأمین خواهد شد. براساس پیشنهاد بن گویر، گارد ملی متشکل از ۵ تیپ منظم با ۲۵۰۰مرزبان و نیز ۴۶گروه ذخیره خواهد بود و اعضای آن دارای اختیاراتی برای دستگیری افراد هستند و بهنظر میرسد عضوگیری گارد ملی بیشتر از میان گروههای یهودی بهشدت افراطی صورت خواهد گرفت. به گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، گروه تندرو و افراطگرای لافامیلیا از طرفداران نتانیاهو است که کارنامه سیاهی دارد و اخیرا نیز در سرکوب معترضان علیه کودتای نظامی نتانیاهو مشارکت داشته است.
گارد ملی نیرویی برای تشدید شکاف داخلی
اعلام تشکیل گارد ملی، شکاف داخلی میان صهیونیستها را برجسته کرده و در میان سرویسهای امنیتی تل آویو نیز مخالفتهای مهمی با تشکیل این نیروها اعلام شده است. یاکوف شابتای، بازرس کل پلیس رژیم اسرائیل به تازگی در نامهای به بن گویر هشدار داده که اگر نیروهای امنیتی خارج از کنترل پلیس قرار گیرند، هماهنگی میان فرماندهی این نیروها با پلیس مشکل خواهد بود. همچنین واشنگتن پست در گزارشی نوشته است که سایر وزرای کابینه نتانیاهو نیز با کاهش بودجه خود برای تخصیص بودجه به گادر ملی مخالفت کردهاند.
یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون هم تشکیل گارد ملی را بهعنوان یک نیروی شبهنظامی خصوصی برای بن گویر توصیف کرده که به تشدید بیشتر تنشها منجر خواهد شد. صداهای مخالف در کنست علیه تشکیل گارد ملی هم بلند است. ایمن عوده، عضو کنست در توییتی نوشته است: «وقتی اسرائیل دارای ارتش، پلیس، اطلاعات نظامی، شین بت، موساد، شورای امنیت ملی، سرویس زندانها و پلیس ضدشورش است، چه نیازی به گارد ملی است؟»
هدف ؛ مقابله با فلسطینی ها
گفته می شود هدف اصلی تشکیل گارد ملی مقابله با فلسطینیهای ساکن در مناطق اشغالی است. فلسطینیهای ساکن در شهرهای اسرائیل تقریباً یک پنجم جمعیت ۹ میلیونی آن را تشکیل میدهند و هدف بنگویر کنترل آنهاست. اگر بن گویر فرماندهی این نیروها را بهدست گیرد، شاید گاردملی به نیروی شبهنظامی شخصی او تبدیل شود؛ هرچند گارد ملی قرار است علاوه بر فلسطینیها با اعتراضات و معترضان یهودی در رژیم صهیونیستی نیز مقابله کند.
بهنظر میرسد عمده نگرانیها درباره تشکیل گارد ملی بهدلیل ویژگی شخصیتی بن گویر، وزیر امنیت ملی رژیم صهیونیستی است که حال قرار است فرماندهی این نیروها را نیز برعهده بگیرد. بن گویر در نوجوانی بهدلیل عقاید افراطی خود از خدمت سربازی منع شد و بعداً چندین اتهام جنایی به او زده شد. او به اتهام نژادپرستی و حمایت از یک سازمان تروریستی سابقه محکومیت قضایی هم دارد؛ سازمانی که رهبران آن بهدنبال سلب تابعیت از فلسطینیهای ساکن در رژیم صهیونیستی بود و بر جداسازی فضاهای عمومی اسرائیل میان فلسطینیها و صهیونیستها تأکید داشت. اظهارات او ازجمله درباره اعمال محدودیت برای اسرای فلسطینی و یورش به مسجدالاقصی نشان میدهد که بن گویر همچنان یک چهره بهشدت افراطی است.
تشکیل گارد ملی یعنی فرایند فروپاشی رژیم صهیونیستی بسیار نزدیک تر از آن است که تصور می شود.تشکیل این گارد به آن مفهوم است که این رژیم در مواجهه با جوانان فلسطینی مستاصل شده است و با توجه به مقابله این رژیم در دو جبهه داخلی یعنی شهروندان معترض خود و مردم فلسطین، دیگر تاب مقاومت نداشته و متوسل به ابزار و نیروی جدیدی شده است که از هم اکنون محکوم به شکست است.
حوادث امروز سرزمین های اشغالی پیامدهای جدی و خطرناکی بر بقا و موجودیت رژیم صهیونیستی دارد که از آن جمله می توان بر این موارد اشاره کرد:
۱- تظاهرات صهیونیست ها علیه بنیامین نتانیاهو و دولت وی، بی سابقه ترین خیزش در تاریخ رژیم صهیونیستی است، خیزشی که جامعه رژیم صهیونیستی را در سه سطح اجتماعی، سیاسی و نظامی به خود مشغول کرده است. به گفته کارشناسان سیاسی و امنیتی صهیونیستی، در حال حاضر جامعه رژیم صهیونیستی دچار شکاف شده است که با گذشت هفته ها و روزها، میزان این شکاف بیشتر و جدی تر شده و این مسئله می رود که تبدیل به یک شکاف اجتماعی حاد شود
۲- کارشناسان، تحلیلگران و مقامات سیاسی صهیونیست نسبت به ادامه وضعیت فعلی در سرزمین های اشغالی، از بین رفتن امنیت داخلی و کشیده شدن اختلافات به زد و خوردهای داخلی و خیابانی و به تبع آن، به خطر افتادن موجودیت رژیم صهیونیستی را مکررا هشدار می دهند.
۳- ساختار امنیتی- نظامی رژیم صهیونیستی که مهمترین رکن و اساس حیاتی رژیم صهیونیستی است ، به دلیل حوادث اخیر یکپارچگی خود را از دست داده و افسران و نیروهای نظامی این رژیم دولت نتانیاهو را تهدید به نافرمانی و عدم خدمت در ارتش و نیروهای ذخیره و یا استعفا می کنند ومقامات ارشد سابق و فعلی و تحلیلگران امنیتی رژیم صهیونیستی نسبت به فروپاشی ارتش این رژیم به دلیل سیاست های نتانیاهو، به صورت جدی هشدار می دهند.
۴- سازمان های مقاومت فلسطینی قدرتمند تر شده و با وقوع اختلافات داخلی میان صهیونیست ها، تاب آوری نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در مقابل سازمان های مقاومت فلسطینی کاهش پیدا کرده است و با انتفاضه سوم و یا وقوع یک جنگ با سازمان های مقاومت فلسطین، صهیونیست ها متحمل شکست سخت و جبران ناپذیری خواهند شد.
۵- یهودیان در طول تاریخ، دو مرتبه در سرزمین فلسطین صاحب دولت و حکومتی مقطعی (نزدیک به ۸۰ سال) بودند که در هر دو مرتبه، حکومت یهودیان به دلیل اختلافات و درگیری های داخلی از هم پاشیده شد. با توجه به سابقه تاریخی نابودی حکومت یهودیان در سرزمین فلسطین به دلیل اختلافات داخلی، به نظر می رسد تنش های جدید پایان این رژیم را در آینده نزدیک نوید می دهد.
ارسال نظرات